CAMAC “Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura de Calldetenes

Durant dues setmanes, reserva’t els divendres per veure en gran pantalla un seguit de documentals i curtmetratges relacionats amb la muntanya i l’aventura. En motiu dels 25 anys del Cecalldetenes, el Club fa créixer el CAMAC portant a Calldetenes protagonistes d’arreu del món pioners en les respectives disciplines.
No us ho perdeu!
Al finalitzar cada sessió: sorteig de material de muntanya gentilesa d’Esports Horitzó, Esports Montanyà, Cervesa Cingles, Garatge Fanatik, Rock Empire, Muntanya de Llibres i Didak’s.
———————————————————————————————————————————————————–

 

INSCRIPCIONS: 

Si no hi ha canvis en la normativa COVID19, l’entrada al CAMAC22 serà:

  • GRATUÏTA
  • LLIURE
  • SENSE INSCRIPCIÓ PRÈVIA

Tothom hauria de tenir en compte que:

  • Tot i que tenim molts amics, NO ES RESERVARÀ PLAÇA PER NINGÚ (ni amb el carnet de CiU)!
  • L’AFORAMENT: 450 LOCALITATS. Si hi ha més gent que places… 🙁 Algú s’haurà de quedar a fora!
  • TANCAMENT DE PORTES: 5 MINUTS ABANS. Veniu amb temps i no perdeu temps al bar, entreu al teatre per tenir lloc.
———————————————————————————————————————————————————–

DIVENDRES 18 DE FEBRER

PAMIR, HARRIA ETA IZOTZA- Expedició de gel i roca

Producció: Etxabi (Menfora Plus)
Protagonista: Ekaitz Maiz
Any: 2021
Origen: Euskal Herria
Duració: 40 minuts
Sinopsis i tràiler:

Expedició realizada per Ekaitz Maiz. Realitzaren diverses escalades a la vall de Ak-Su, entre elles la súper-clàssica del Bigwall “Perestroika Crack”. Es veieren immersos en un rescat a gairebé 7000m al Pic Comunisme i culminaren l’ascensió al Pic Korzhenevskaya de 7105m.

VOL BIVAC PEL PIRINEU 2020

Producció: Alfred Tapscott
Any: 2020
Origen: Catalunya
Duració: 16 minuts
Sinopsis i tràiler:

Vol bivac de 5 dies en semi autonomia volant en parapent i caminant pel Pirineu Aragonès, amb ascensió a l’Aneto i vol des del cim fins al Montperdut.

KAYAK NO LIMITS- MENORCA A CEGUES

Producció: Joan Carles Moreno
Protagonistes:  Isaac Padrós i Rai Puig
Any: 2019
Origen: Catalunya
Duració: 30 minuts
Sinopsis i tràiler:

Kayak no limits- Menorca a cegues és la història d’una gesta mai abans realitzada. La premsa la descriu així. “Un jove gironí amb discapacitat visual —totalment cec— i discapacitat física, emprèn la circumnavegació de l’illa de Menorca en un caiac individual, guiat per la veu d’en Rai Puig, guia de caiac professional. L’expedició va durar 13 dies i van recórrer 160 km. Una història de superació personal plena de valors.

DIVENDRES 25 DE FEBRER

HAT TRICK CATALÀ- ANNAPURNA, DHAULAGIRI I K2

Direcció/ Producció: Núria Calafell- Casa del Cine
Protagonista: Òscar Cadiach
Any: 2012
Origen:
Catalunya
Duració:
80 minuts
Sinopsis i tràiler:

L’any 2012 va esser prolífer amb activitat i bonança en tots els sentits. Havent fet a la tardor del 2011 el Manaslu vaig decidir reempendre la cursa dels 14×8000 aturada des feia 10 anys per altres tasques. Se’m presentava una oportunitat sense saber-ho, amb molt poc pressupost, i qui sap si amb possibilitats d’èxit. Vaig reeixir a fer-ho com a única oportunitat de la meva vida.
Convidat com a cap d’expedició internacional a l’Annapurna (8091m), que vaig aconseguir el 6 de Maig de 2012, tot seguit gairebé sense perdre alçada em vaig traslladar al veí Dhaulagiri (8156m), que vaig reeixir el 23 de Maig. Amb poc menys d’un interval d’un mes vaig marxar cap el Pakistan on es troba la segona muntanya més alta i difícil de la terra, el K2 de 8611m. Aquesta fou conquerida finalment, després d’intents d’altres èpoques, el 31 de Juliol de 2012 en una lluna plena que va culminar un gran dia pletòric d’emocions.
La culminació dels tres, va esdevenir la primera vegada que es pujaven els tres cims més perillosos, difícils i inaccessibles del planeta a l’alhora: l’Annapurna, el Dhaulagiri i el K2, el “Hat Trick Català”.

DOLÇA QUARANTENA: CAMINANT AL CEL

Direcció/ Producció: Eloy Roy
Protagonista: Bernat Figueras
Any: 2020
Origen:
Catalunya
Duració:
15 minuts
Sinopsis i tràiler:

Hores abans que el món col·lapsés, un petit grup d’amics es van ajuntar per convertir en realitat una idea de bojos. Aquesta highline de 450 metres de llarg va ser instal·lada i caminada als Pirineus durant els dies 13, 14 i 15 de març, en el mateix instant que la crisis de la Covid 19 obligava a una gran part de la població mundial a confinar-se. Aquest projecte no hauria sigut possible sense la col·laboració de l’Espace Cambre d’Aze i, evidentment, sense els deu slackliners tarats que van creure en aquesta línia i van pujar fins allà dalt a fer-la realitat. Benvinguts a Dolça Quarantena.

 

CIM PROJECT- CLUB INCLUSIU DE MUNTANYA

Direcció/ Producció: Martin Franchi
Any:
2021
Origen:
Catalunya
Duració:
20 minuts
Sinopsis i tràiler:

Cim Project, és un projecte impulsat per personal tècnic esportiu de les activitats de muntanya i personal sanitari, que treballen conjuntament per a promocionar el desenvolupament i la pràctica de l’activitat física i esportiva, orientada a la inclusió de persones amb discapacitat, cronicitat o en el procés d’envelliment, així com diferents col·lectius en rics d’exclusió social, com persones migrades, amb baixos recursos econòmic, etc. per la prevenció, la promoció de la salut i la intervenció terapèutica en l’àmbit de la naturalesa i la muntanya.

DIJOUS 24 DE FEBRER

Taula rodona ESPORT DE RESISTÈNCIA EN DONES

Moderació: Montserrat Marín
Protagonistes: Marta Garcia, Marta Molist, Marta Sánchez, Clàudia Galícia, Anna Comet i Laia Andreu

DIMARTS 22 DE FEBRER

Presentació del llibre L’HOME DE LA MUNTANYA

Autor: Gerard Canals
Sinopsi: L’home de la muntanya és una novel·la d’aventures ambientada a les altes valls dels Pirineus a inicis del segle XX. En aquest incomparable escenari, un caçador s’aventura tot sol a les muntanyes a la recerca de les seves preses. Es tracta de l’últim caçador d’ossos a la ganiveta que, com és costum, amb la caiguda de les primeres neus decideix anar-se’n a buscar les coves on hibernen els ossos, amb la intenció de poder trobar algun d’aquests amagatalls i les feres que els habiten.
Però aquesta vegada la cacera no anirà com el caçador té previst, i es trobarà amb innombrables complicacions que el portaran, com en cap altra ocasió, a haver-se d’enfrontar cos a cos amb la gran bèstia de les muntanyes.

Modalitat
Cinema de muntanya
Data
Divendres de Febrer
2ns últims divendres de Febrer
Hora
2/4 de 9 vespre
Lloc
Auditori - Teatre
Auditori - Teatre de Calldetenes
Durada
90 minuts
Entrada
Gratuïta