Tots els que hem fet caminades, curses o altres activitats on ens dóna un record sabem que moltes d’elles, que poden ser de bona qualitat, queden arraconades al fons de l’armari i, a vegades, fins i tot no surten mai, doncs perquè en tenim moltes d’altres per anar-nos posant. Parlem de samarretes tècniques.

Vist això, al llarg de la primavera del 2020 el Cecalldetenes comença a recollir samarretes tècniques de segona mà entre les seves sòcies i simpatitzants i juntament amb Càrites Arxipestral de Vic, es crea el projecte Samarretes per a tothom. Aquestes samarretes recollides es lliuren a infants i joves que participen en el Projecte Pots Fer-ho, que consisteix en una beca d’activitats extraescolars esportives per a infants de 6-12 anys que pretén fomentar la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la integració. Els infants afortunats en aquesta ocasió practicaven futbol a l’OAR Vic, dansa a l’escola Thais, gimnàstica a l’Auseneta i hípica a l’Equus Vic.

L’èxit de la campanya empeny al Club a seguir recollint més samarretes a través de donacions d’esportistes que s’assabenten del projecte. En aquest cas, el material recollit es lliure conjuntament amb Serveis Socials de Calldetenes a joves del poble i també a joves de pisos tutelats de Caritas Arixipestral de Vic.

Entrat el 2022, degut a les sol·licituds que entren a través del boca- orella i a les xarxes socials, el projecte emprèn un nou impuls i es comencen a recollir samarretes fora de la comarca. Cada pilot que es faci, es buscaran més infants i joves destinataris amb risc d’exclusió social i que practiquin esport.

Punts de recollida:

  • CALLDETENES- Local Cecalldetenes
  • VIC- Muntanya de Llibres i Esports Montanyà
  • SABADELL- Camarasa Esports
  • TERRASSA- Camarasa Esports
  • MANRESA- Esports El Cim
  • BARCELONA- Travessa Esports

CONTACTE amb nosatres: social@cecalldetenes.cat