PESSONS 2858 mts

esqui de muntanya

Sortim del l’estació de Grau Roig, pugem per la pista Cubil, per allà on ens vagui millor o per on no molestem. Remuntem fins a creuar l’estany inferior de Pessons, seguim el torrent i ens dirigim al fons de la vall. Aquí ens trobem amb dues canals, una a l’esquerra mes dreta i estreta i una altre a la dreta mes ample i potser un pèl mes fàcil. Un cop a dalt el coll, girem cap a la dreta i anem a buscar el cim. La Baixada la farem pel mateix itinerari de pujada.

ANETO

esqui de muntanya

 Cap de setmana a Benasc, sortim de Calldetenes a les 10 del matí i enfilem cap amunt, fem parada per dinar i a les 14 ens calcem els esquis, pugem per Llanos de l’Hospital, Basurta i ja som al refugi. Gran sopar. L’endemà sortim a les 7 del matí cap el cim de l’Aneto, pugem per el camí normal, portillon superior,glacera de l’Aneto coll de Corones i cim. La Baixada la fem per Aigualluts i fins el cotxe sense treure esquis, això si s’ha de remar bastant troç. Bona neu , algun tram dura i els últims 100mts amb grampons però amb general be, de baixada neus cambiants però de molt bon esquiar.

FONTBLANCA

esqui de muntanya

Avui, sortida per Andorra, la sortida de la ruta es a mitja pujada de l’estació d’esqui d’Ordino. comencem buscant la neu, però al cap d’una estona (15 min) trobem ja neu continua i molt bona. Remuntem seguint traces fetes, fa molta calor i pugem amb màniga curta, el sol transforma la neu molt ràpid, fem cim i la baixada es espectacular, aquest es un dels millors cims.

PUIGMAL DE LLO

esqui de muntanya

Sortim de l’estació del Puigmal, el camí que puja esta be de neu, anem tirant pel costat del torrent,el Puigmal està impossible, nosaltres remuntem pel torrent cap el Puigmal de Llo, pugem be i amb bona neu, sortim del coll i quasi be arribem al cim amb esquis. La baixada està perfecte.