NURIA-FINESTRELLES-COLL DE TORRE D’EINA-PIC D’EINA -VALL D’EINA

esqui de muntanya

Sortim amb la intenció de fer la travessa dels tres colls. La primera part, fins a Finestrelles sense cap problema, la baixada cap el pla de la Beguda amb neu pols. Tornem a posar pells i amunt per el mig del torrent i anant a buscar el coll de la torre d’Eina, fins aquí cap problema. Trèiem pells i avall, s’ha de vorejar un contrafort rocós. Posem pells i aquí comença el problema, la vall es bifurca amb dos, miro el mapa i veig que es per la vall de l’esquerra, però tinc dos nois a davant que porten obrint traça des de Núria i ells agafen la vall de la dreta, jo em penso que m’he mirat malament el mapa i els segueixo,a mitja pujada sens hi posa la boira i no veiem res,  arribem a un coll, fem dreta fins el cim, ens pensem que estem al Noufonts i estem a l’Eina. Des de aquí baixem per la dreta del cim i ens posem a la vall d’Eina, quant ja hem fet bastanta baixada ens adonem de l’error i acabem d’arribar al poble d’Eina.

PUIGPEDROS

esqui de muntanya

Avui, sortida a un cim que si no fos per l’alt perill d’allaus no hi aniries. Anem a fer el Puigpedròs per Malniu. Deixem el cotxe al revolt abans de la cadena que talla el camí. Des d’aquí amb esquis per la pista, al cap de deu minuts agafem el camí que ens puja per l’esquerra fins el Refugi, passat aquest girem cap a la dreta i anem remuntant per lloms fàcils fins el cim.

HAUTES ALPES

esqui de muntanya

Setmana blanca als Alps. Intentem fer el tour del Mont Thabor però el mal temps i la neu acumulada no ens ho deixa fer. Sortim de Navache a les17.30 i arrivem al refugi de drayeres a les 21.30. Els dos dies següents intentem fer el Roche Chateau i la punta Cerces, però es impossible,decidim marxar i provar sort a un altre lloc. Ens instalem a la Gite de la Grave i des de aquí fem tres cims, el Pic du Mas de la Grave,molt llarg amb força desnivell i unes vistes fantàstiques, el Pic Blanc du Galibier, un pic molt freqüentat, un Bastiments de la zona, i el Pic de les Trois Eveches, solitari i espectacular.