PIC DE NÉRASSOL

esqui de muntanya

Sortim del poble de L’Hospitalet Pres-L’Andorre, per el costat d’una tuberia d’aigua ven visible des de la carretera, primer per la dreta i mes endavant per l’esquerra fins que s’obre la vall i anem seguint el curs del riu, es una vall molt llarga, es passa pel costat d’un estany amb una presa, sempre per el millor pas anem remuntant passant per el  Refugi de Vésina, aquí hem de remuntar una cubeta i quant veiem l’estany del Siscar a sota a l’esquerra, veiem el coll a la dreta, anem a remuntar-lo i ja enfilem el llom, aqui hi ha poca neu a causa del vent, buscant el pas es fa un tros amb esquis i un tros sense. La baixada es directe des de el cim saltar amb ple Est, per la pala que baixa directe del cim, fins arribar a un punt on trobem un tub a l’esquerra i despres per el millor pas fins la tuberia i desfer el camí de pujada.

                                                                           FOTOS

                                                                           TRACK

PIC DE LA COMA SEIGNAC

esqui de muntanya

Sortim d’un kilòmetre abans que s’acabi la pista que puja cap a la coma de Ransol, un cop aquí, anem direcció Nord-Oest seguint el riu, primer per la riba dreta i després per la riba esquerra, arribem a l’entrada d’un tub, però no el pujarem, sinó que anirem a buscar un altre tub que tenim mes a l’esquerra, mes fàcil, sortim del tub i ens trobem un  llac, aquí girem a l’oest (esquerra) i després nord (dreta) guanyem alçada i fent un flaqueig arribem a un fals coll on veiem l’estany de Maners i el coll on hem d’anar a sortir entre el Serrera i el Coma Seignac, d’aquí al cim per l’aresta amb esquis a l’esquena. Baixem per el mateix itinerari, nomes fem la variant del tub, que pujant hem trobat de cara, es un tub ample i dret, espectacular.

                                                                               FOTOS

LA FORADADA–CANTONIGRÒS–

escalada

Hi ha gent que va plorant, que soc autònom, que no cobro, que no se com fer-ho, etc… i tot plegat s’agafen festa a la tarda i poden anar a escalar,(quins collons). Escalada de tarda a la Foradada, el salt d’aigua ja fa uns dies que es glaçat i aprofiten aquests dies freds per poder-lo pujar, fan ràpel i desprès fan unes quantes pujades, no es pot fer  tota la cascada perquè la zona del mig es fràgil i te perill de trencar-se.
                                                                        FOTOS

CIRCULAR SORTENY–RIALB

esqui de muntanya

Avui, sortim a les 5 de la matinada de Vic i anem cap a Andorra a fer una circular, pugem per la vall de Sorteny, fins a l’alçada del refugi i un cop aquí remuntem direcció Nord, Nord Est cap a la Portella del forn, passem la portella i baixem per un vidre fins l’estany de Solanet, posem pells i remuntem fins passar el Port de Banyell, traiem pells i avall, passem per el costat del Refugi de Rialb i seguim la vall fins altre cop al cotxe.  Molt fred,molt vent, i neu de tot tipus, glaçada, pols, crosta, una mica de tot.

NOCTURNA A MATAGALLS

muntanya

Aprofitem aquesta nevada que ha fet avui, sortim del cotxe a les 19:30 i enfilem amunt, des de l’aparcament ja hi ha neu, les primeres rampes estan un pel justetes de neu, però un cop passat el bosc ja està molt be, a les 20:30 ja som a dalt i amb mitja horeta mes, tornem a ser al cotxe, bon entrenament. Si demà neva i posa un pamet de neu, encara es podrà fer amb esquis, perquè hi ha bona base, però  també hem vist que algú ja ho ha intentat, però no hi havien traces fins gaire amunt.