RUTA DELS ESTANYS AMAGATS

muntanya

Aquesta ruta es una circular que fa una volta a la Cerdanya. Nosaltres sortim del refugi de Malniu i anem direcció a Andorra i dormirem al refugi dels estanys de la Pera, l’anydemà anem dels estanys de la Pera a Malniu completant la volta amb dos dies. Circular de 73 Km aproximadament i uns 3750 de positius, aquesta volta en principi tindria que estar senyalitzada, però nosaltres trobem molts problemes amb la senyalització, sobretot la segona etapa, on ens trobem amb un Gr que no hi es, amb unes marques ara taronjes, ara blaves, ara cintes, i sobretot molt tram sense cap senyalització. Si teniu Gps es molt recomenable portar-el, nosaltres en portabem un però amb el mapa i reculant un parell de cops (no gaire tros) ens ho hem arreclat prou be. Tot i el marcatge pessim, la ruta es molt recomenable, amb un primer dia d’alta muntanya i un segon de corriols rius i pobles mig desvallestats, tot amb magnifiques vistes durant tot el recurregut.

CRESTA PEIRAFORCA–ROC COLOM

escalada


Sortim de l’aparcament del refugi de Malniu a les 7 del matì, començem a caminar direcció al refugi Folch i Girona, un cop aqui cap a la portella de Meranges i ja veiem el roc Colom, passem el coll i baixem cap a la base del Peiraforca deixant la cresta a la nostre esquerra, un cop als peus del Peiraforca remuntem una canal amb molta herba, que ens deixa a la cresta, anem cap al cim i ja es veu tot el recurregut que haurem de fer. Aquesta cresta es molt maca , però no s’escala gaire, fem molts ràpels i pocs llargs. Un cop al roc Colom, acabem amb 3 ràpels fins un collet, on començarem a pujar direcció el Puigpedros, i d’aqui cap a Malniu, al final ens surten 12 hores d’activitat, un dia bastant complert.

PER VEURE LES FOTOS CLIKEU EL TITOL

CRESTA DEL PEDRA

escalada

Tornem a fer una altre cresta, aquest cop fem la cresta del Pedraforca. Sortim de l’aparcament del mirador i enfilem cap el refugi Lluis Estassen, des de aqui agafem direcció la tartera que baixa de l’enforcadura, un cop trobem la tartera la començem a remuntar però rapidament ens desviem a la dreta per una rampa dreta i una mica de mal fer, aqui anem ditrecció nord a buscar el principi de la cresta. Un cop al peu de cresta ens equipem i començem a fer-la, tota la cresta es bastant fàcil, nomès te dos ràpels i un pas una mica complicat entre els dos ràpels, tot lo altre es de bon fer. Fent la cresta passarem per el cim del gat i del Calderer, un cop fet aquest segon anirem cap el Pedra tot baixant per unes cadenes ja instalades a la paret, nosaltres la tornada la fem per el coll de verdet i aixì completem tota la circular.