RECOLLIDA DEL PESSEBRE

General

Ens toca anar a recollir el pessebre, sortim a les 8 del matí de la plaça de Calldetenes  direcció a Sant Marçal on deixem el cotxe i amunt fins el cim del Matagalls.  Recollim el pessebre, esmorzem, ens tirem unes fotos i avall  que vé baixada. Acompanyats amb un bon sol i una temperatura agradable.

PEDRAFORCA

esqui de muntanya

Sortida 5 estrelles a un cim 5 estrelles, ruta fàcil,fàcil,sortida des de la carretera que puja al mirador,just on hio han unes barbacoas,pugem primer a peu i un cop a la tartera esquis i amunt fins a l’enforcadura, deixem esquis i per una de les canals pugem amb grampons i fins al cim. La baixada es exactament pel mateix camí de pujada.

CANAL VERMICELL

esqui de muntanya

Sortida matinal abans de que arribin les nevades, pugem a Cambre d’aze, remuntem les pistes i ens plantem sota la canal Vermicell, treiem esquis i pugem obrint traça amb 5 dits de neu nova, un cop sortim de la canal el vent bufa fort, anem a buscar la canal central i avall fins el cotxe, 5 minuts després d’arribar, comença una forta nevada!!!

PIC ESTANYO—–SERRERA

esqui de muntanya

Sortim de l’aparcament de Sorteny, direcció al refugi, abans d’arribar-hi trobem un cartell i un petit pont a mà dreta, agafem aquest camí que es el d’estiu i ja entrem a la vall i anem remuntant seguint les marques (no te massa pèrdua), el camí ens fa arribar cap al cim per una mica d’aresta( esquis a l’esquena) molt maca. Baixem direcció a la Serrera a peu,(està tot ventat) i per un coll molt marcat anem a la vall de Sorteny i des d’aqui ja la pujada normal al cim.Baixem la pala i retornem al cotxe per la ruta normal.

PIC DE SALÒRIA

esqui de muntanya

Anem a Os de Civís, una mica mes amunt hi ha un hotel, aparquem allà i sortim per la pista primer i per bosc desprès, seguint el camí d’estiu direcció al coll de Conflent, un cop al coll a ma dreta veiem una pala dretota, la remuntem, ens deixa just a l’aresta que ens porta cap al cim, (aresta fàcil, amb esquis als peus), mentres pugem,al Sud Est veiem la pala de 1000 mts, però que a la part baixa surten rocs, així que des del cim baixem pel Nord per una primera pala dretota i per uns tubets i uns plans fins tornar a entrar al bosc i trevassar el riu, un cop passat el riu seguim les traces de pujada fins el cotxe.
1150+ 12’5 km   Fàcil

 FOTOS 

MONTMALÚS-CABANA DELS ESPARVERS-PORTELLA DE JOAN ANTONI

esqui de muntanya

Bona circular, sortim de Grau Roig, i sorpresaaaaaa, hi ha una ruta marcada per pujar al Montmalús, va be, no trepitges pistes, (nomes a l’inici), seguim les senyals i anar fent arribem a la collada de Montmalús, pugem al cim i tornem al coll, d’aqui direcció el refugi de Montmalús, però a la cota 2500 aprox, girem cap a Est per passar sota els Colells i anar al riu d’engraït, però  ens liem, ens embosquem, remem i remem,crec que lo millor es baixar fins la cabana dels Esparvers i desprès remuntar la vall pel costat del riu, nosaltres sortim uns 150 metres mes amunt de la cabana. Pells i amunt, amb la boira i el vent no veiem gaire cosa, però anem a passar per un collet entre la Portella i el Cim de Joan Antoni, la baixada des d’aqui no te secret, baixar per on millor estigui fins a pistes i al cotxe.

PEDRONS–MINA

esqui de muntanya

.

Bona circular, sortim de l’aparcament que hi ha desprès del pont de Baladrar, i pujem pel llom fins el pic de Pedrons, saltem per una canal força dreta però ampla orientada a Nord Est, ens deixa als plans de l’estany de Pedrons, un cop aqui pells i remuntem un tub molt clar que ens deixa entre la Mina i el Fontnegra, es pot fer cresta fins la Mina, però nosaltres baixem cap l’estany de l’orri de la Vinyola i fins la cota 2300, ja quasibè a pistes, pells i fins el cim de la Mina, la baixada la fem un cop feta la primera baixada des del coll, girem Oest per baixar per uns tubets força drets i ja flenquejant fins el pont de Baladra, 5min a peu i ja som al cotxe.

1450 +  15,5 km Fàcil amb bona neu, si no ull a les canal

 FOTOS

COMA VARILLES I EL SEU PIC OEST

esqui de muntanya

Sortim i ens dirigim cap al final de la vall de Ransol, trevassem  el pontet que hi ha per seguir direcció Est pel costat del torrent i pel mig del bosc esclarissat, un cop acabat el bosc hi han uns plans, al final es veu el cim, busquem el millor pas i anem tirant, nosaltres varem fer el pic Oest primer, baixem la pala  i desprès varem fins el coll i d’aqui amb grampons al cim del Coma varilles, la baixada, la varem fer directe des de els plans i pel mig del bosc cap a l’aparcament, potser es millor tornar per el mateix camí de pujada.

PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES

esqui de muntanya

Sortida des de l’aparcament del Sucre de l’estació de Port del Compte, no te gaire secret, pugem cap al Pedró per pista o si podem per fora i anem enllaçant suaus pujades fins arribar al cim, nosaltres fem una mica de volta pujant i baixant pistes per fer uns quants metres.