Alta ruta amb esquis de muntanya, Chamonix–Zermatt. Aprofitem la setmana santa per treure el cap als alps, ja tenim tots els refugis reservats des del Novembre.

1ªetapa: Argentiere–Cabane du Trient.

Etapa molt llarga i alpina, una de les millors de la trevessa.
Pugem amb telefèric des de Argentière fins a Grans Montets, comencem baixant fins a la glacera, per uns petits seracs,aquí ja enfilem el coll de Chardonnet, que comencem amb grampons i acabem amb esquis, un cop al coll s’ha de fer un ràpel per baixar a la glacera, pells i cap a Fenetre de Salena amb esquis a l’esquena, baixem cap el col d’Orny amb les agulles Dorées a la dreta i el refugi al fons, al final petita pujada fins a la cabana du Trient.

2ªetapa: Cabana du Trient–Champex–Cabane du Mont Fort.

Etapa de bastanta baixada, i pujada al refugi Mont Fort, al mig de les pistes d’esquí de Verbier.
Sortim de Trient amb esquis i direcció al col des Escandies que es fa amb esquis a l’esquena, després tot baixada per la vall d’Arpette fins a Champex, aquí truquem el taxi que ens portarà a Verbier, un cop aquí pugem un trosset obligatòriament amb telefèric, pells i remuntar per pistes fins al refugi Mont Fort.

3ªetapa: Mont Fort–Rosablanche–Cabana de Plafleuri.

Etapa que corona el primer cim de la travessa.
Pugem amb pells fins el col de la Chaux, baixada i pujada al col de Momin i pujada al pic de Roseblanche (espectacular) des del cim es el primer cop que veiem el Cerví al fons, llarga baixada fins el refugi de Plafleuri. A la tarda ens escapem amb en Jori cap el coll que farem l’endemà, i fem un retorn al refugi amb una neu impressionant.

4ª etapa: Plafleuri–Cabane des Dix.

Etapa de no massa desnivell i mes de travessa.
Pugem al col des Roux i baixada amb un llarg flanqueig i travessa cap a la cabana des Dix.
Aquest era un bon dia per fer algun cim, però el mal temps ens fa descansar al refugi.

5ªetapa:Cabana des Dix–Cabana des Vignettes.

Etapa sorprenent.
Aquesta etapa passa per la Pigne d’Arolla, però el mal temps del dia anterior, i la conversa amb els guies dels alps fa que tinguem que canviar la ruta. Sortim desfent un tros de camí del dia anterior i anem a passar pel pas de Chèvres, un coll amb una escala fixada a la roca, baixada cap a la part superior de l’estació d’esqui d’Arolla i remuntem la glacera de Piece, una gelera que comença suau i acaba una mica dreta, just al coll hi ha el refugi de Vignettes. Un altre vagada no ens podem resistir i traiem pells i ens llencem pala avall i la tornem a remuntar.

6ªetapa: Vignettes–Bertol.

Etapa moooolt maca.
Sortim de Vignettes per anar tirant mentres surt el sol per la gelera du Mont Collon, fins el col de l’Evèque, aquí baixem per la gelera d’Arolla, aquí quasi be tothom tomba cap el col de M. Brulé, nosaltres anem mes avall fins els plans de Bertol, pells i agafem una vall encaixonadeta i bastant pendent. La sortida al coll a sota el refugi penjat de Bertol es de lo mes espectacular de la travessa, treus el cap i es veu el Cerví, la Dent Blanche i un plató impressionant, sessió de fotos i un altre cop som devils, deixem motxilles traiem pells i avall va, ja descansarem mes tard. El refugi de Bertol s’ha de pujar per unes escales verticals collades a la roca, es el refugi mes espectacular de tots.

7ª etapa: Bertol–Zermatt.

Etapa brutal.
Baixem les escales del refugi, calçem esquis i anem travessant el plató cap el col d’Hérens,al que de moment no hi arribem i anem a fer la Tete Blanche, cim amb unes de les millors vistes dels Alps, cara Oest del Cerví, Dent Blanche, Dent d’Herens, simplement espectacular, s’ha acabat pujar, ara toca baixar fins a Zermatt, passant per els peus de la Oest i la Nord del Cerví, una petita caiguda d’un del grup ens fa trucar a l’helicòpter i viure en directe un rescat a alta muntanya, un cop rescatat esquiem fins el mateix poble de Zermatt.

mafsi

About mafsi

Podràs tramitar la targeta de federat amb nosaltres, gaudir de material tècnic de muntanya, préstec de llibres i mapes, descomptes en les activitats, etc.