La mítica i legendaria aresta de Peuterey, situada a la vessant italiana del massís del mont Blanc, va ser realitzada pel nostre company del CECalldetenes Gil Vall a principis de juliol 2020.

En Gil va marxar acompanyat dels germans Alberto i Illan Diaz-Canedo de la Seu d’Urgell i ens ho explica així: “vam començar l’aproximació a la paret a les 6 de la tarda del 7 de juliol i a les 20:00 començarem a escalar. Vam anar avançant fins ben entrada la nit dormint entre l’agulla Gamba i la punta Bifide trobant un petit bivac a la paret.

El dia 8 de juliol, a les 5 del matí, ja estàvem escalant i cap ales 14:00 arribem al’agulla negra que significa el final d’una llarga travessia de infinites agulles. Setze ràpels per baixar de l’agulla i ens deixa als peus de Les Dames Angleses que de nou hem de tornar escalar fins arribar al refugi Craveri. Una petita llauna per a 5 persones, on hi arribem a les 8 del vespre.

El dia següent, ales 5 del matí, estem de peus i comencem a escalar per terreny perdut i dubtós fins a trobar una aresta que ens deixa dalt de l’Agulla Blanca de Peuterey. Aquí trobem la famosa aresta afilada de neu i, una altra vegada, amb uns quants ràpels baixem fins al coll de Peuterey. Escalem , per darrer cop, per terreny mixte fins al Pilier d’Angle i sortim ja en direcció al Mont Blanc de Courmayer per afilades arestes de neu i algunes plaques de gel que ens obliguen a posar cargols. Finalment arribem al Mont Blanc caminant amb poques energies pels lloms planers superiors ca als vols de les 6 de la tarda i dormim al refugi lliure de Vallot. El dia següent baixem per la normal francesa del Mont Blanc fins al tren de Saint Gravis i el remuntador que ens porta a Chamonix. Amb un bus tornem a la vessant italiana on tenim el cotxe.”

Gràcies a aquestes activitats el CECalldetenes anem omplint la nostra història en el món del alpinisme i de la muntanya. Felicitats!

Cliqueu la imatge