Una altre sortida express als Alps, aquest cop anem a fer la Barre des Écrins. Sortim de l’aparcament del parc natural (aparcament molt gran), el camí està molt marcat i es veu amb facilitat, comencem a pujar i deixem a l’esquerra el trencant per anar al Glacier Noir, anem fent camí fins el refugi Glacier Blanc, que una mica abans d’arribar ja hem vist la llengua del glaciar. Una mica mes amunt, entrem al glaciar i per terreny fàcil arribem al refugi dels Écrins(s’ha de remuntar uns 150 mts des de la glacera).

A les 3:30 estem esmorzant i a les 4:15 sortim amunt, primer baixem a la gelera ens equipem i per terreny fàcil però amb moltes esquerdes anem direcció  el coll dels Ecrins,(no s’hi arriva) aquí comença la pujada forta i fent ziga-zaga i passant entre barreres de seracs guanyem metres ràpidament, quant som sota la cresta i una mica abans d’arribar a la rimaya, agafem amb diagonal direcció la Breche Lory, passem la rimaia i ja ens posem a la cresta,(no es dificil però te algun pas complicat), primer amb grampons i després sense, fem el Pic Lory (4085)i finalment la Barre des Ecrins (4106), tornem a la brecha i ens arribem amb 5 minuts al Dome de Neige (4015), ja només ens falta baixar, com que avui hem tingut algun problema i anem tard baixem una mica ràpid i amb 3h20 min ens plantem al cotxe.

                                FOTOS

mafsi

About mafsi

Podràs tramitar la targeta de federat amb nosaltres, gaudir de material tècnic de muntanya, préstec de llibres i mapes, descomptes en les activitats, etc.