La Silvretta es una travessa que transcorre entre els länder austríacs del Tirol i del Voralberg, i la Baixa Engandina, al cantó suís dels Grisons.
Etapa 1:
  Sortim de l’estació d’esqui d’Ischgil. Podem pujar per una pista des de el mateix poble i fins el refugi de Heidelberger, son uns 13 km, però nosaltres agafem un forfait i esquiem una mica per les pistes i anem a buscar aquesta mateixa pista uns 5 km mes amunt, sense dificultats arribem al Heidelbergerhütte, un refugi molt gran i molt ben equipat.
Etapa 2:
  Sortim del Heidelberger cap al sud direcció el coll de Kronen Joch, abans d’arribar al coll girarem a l’esquerra per poder fer el cim del Breite Krone (3079), al que arribarem sense esquis, un cop agüem fet cim, anirem al coll que baixant ens quedarà una mica a la dreta, des de aquí ja només ens falta baixar per pendents no massa drets fins al refugi de Jamtal, la nostra baixada es un pèl lenta ja que des de mig mati ens ha acompanyat la boira i no tenim gaire visibilitat, arribem al refugi nevant.Aquest refugi, es espectacular, es grandios i sembla un hotel.
Etapa 3:
  El dia no es gens bo, de fet es el pitjor dia, no es veu res i des de el dia abans està nevant, tot i així sortim i ens enfilem direcció el pic de l’Austenberg, anem remuntant sense veure res fins la Forcla Chalaus (3003), un coll molt marcat  i amb una pendent final bastant dreta,s’ha de fer sense esquis, un cop aquí tornem cap al refugi perque no fa falta liar-se gaire mes, baixem per una neu pols espectacular, però sense veure res.
Etapa 4:

  EL millor dia de tots, un sol radiant i ni un sol núvol, sortim del Refugi i anem a la galera de Jamtal, la remuntem per l’esquerra fins al coll de Jamjoch (3078) i d’aqui amb els esquis als peus fins el cim de Ht Jam Spitze (3156) baixada per el mateix lloc de pujar  fins la cota 2550 i ara remuntem per la dreta passant per el coll de Ochsenscharte ara tenim la pala del Dreiländer-spitze a l’esquerra (molt tiessa) que la pugem amb esquis fins a sota de la cresta que te accés al cim, deixem esquis i pugem al cim per passos de neu i roca. Un  altre cop amb els esquis als peus baixem cap al refugi Wiesbadener per neu pols.
Etapa 5:
  Una gran etapa, sortim del refugi i anem a passar entre la cresta que baixa del Piz Buin i el Grüne Kuppe, un cop passat aquest punt ens trobem una barrera de seracs que ens afanyem i passem per sota, ara ja som a lloc segur i anem cap al coll de Egghornlüke, on deixem els esquis i amb grampons i piulet anem a fer el cim del Silvretahorn (3244), tornem a posar esquis i ara direcció al coll de Buinlüke, que es just on deixarem els esquis per fer el Piz Buin (3312), aquest ja es mes complicat, ja que fa falta la corda per fer un diedre de pujada i dos ràpels de baixada. Tornem a agafar esquis, ara ja s’ha tapat el dia i la boira torna a ser aquí,trevassem la gelera altre cop cap a la Fourcla de Confin, un cop al coll baixem 150 metres i tornem a posar pells per passar per el Sivrettapass, des d’aqui avall fins al refugi Silvretta, un refugi autentic!!
Etapa 6:
  Ens llevem amb un bon dia, remuntem la gelera i anem a buscar la Rote Furka un pas a 2688 metres que hem de fer amb els esquis a l’esquena, baixem fins el refugi lliure de Klostertaler i just devant seu pugem per un tub primer i per unes llomes després fins un estany on podem triar, a la dreta cap al coll de Litzner o esquerra cap al cim de Sonntag spitze, nosaltres primer anem a fer el cim i tornem després al coll per baixar fins a sota del refugi Saarbrücker i posar pells per remuntar els 100 metres que hi han fins el refugi, aquest ja es un refugi, refugi.
Etapa 7:
  Volem anar a fer un cim abans de baixar direcció Wirl, però el mal temps no ens hi deixa anar, així que sortim del refugi avall fins la cota 1950 on agafem un camí d’estiu que flanqueja fins l’estany Silvretta, un cop aquí anem per una llarguissima pista de fons, desprès de remar i remar arribem al mig del poble de Wirl on agafem un bus que ens porta a Ischgl.

Molt bona travessa, si no es fan els cims es pot considerar fàcil, però si es fan els cims la cosa es complica bastant!!!

                                                FOTOS MÒVIL MARC

mafsi

About mafsi

Podràs tramitar la targeta de federat amb nosaltres, gaudir de material tècnic de muntanya, préstec de llibres i mapes, descomptes en les activitats, etc.