TOSSA RODONA I PIC DE TRESPUNTS

esqui de muntanya

Arribem al coll de Puymorens i es ple de cotxes, ens costa aparcar, agafem la vall d’en Garcia amb l’intenció de fer el Coma d’Or, seguim l’itinerari normal , però sorpresa, un cop a la Portella d’en Garcia s’acaba la neu, aixi que fem la Tossa Rodona (a l’esquerra del coll) i d’aquí seguint la carena anem fins el pic de Trespunts. La baixada la fem per una pala dretota que hi ha entre els dos cims que ens deixa a l’itinerari de pujada, baixem una mica mes i a remar fins el cotxe.

                                                                           FOTOS
 

CAMBRA D’ASE

esqui de muntanya

Pinta mal temps, i ho comprovem de veritat. Estem dormint a l’aparcament de l’estació d’esquí de Mijanes, per anar a fer el Tarbesou, ja que està tot carregat de neu, però passem una nit de vent i neu, al mati segueix el mateix panorama i decidim marxar cap a la Cerdanya. Anem a St Pere dels Forcats i començem a pujar per pistes a les 11 amb l’intenció d’arribar a sota del circ de Cambra d’ase, anem pujant i la neu està prou estable, aixi que enfilem per la Canal Central primer amb esquis i desprès a peu, sortim de la canal i nomes ens queda una cresteta fins el cim.La baixada la fem per el mateix itinerari, amb una neu molt bona a la part alta de la canal, una mica crosta al mig i pols de la meitat de canal avall i a la part del bosc es rasquen les pedres.

                    FOTOS

FONTBLANCA I LA CANAL CARNISSERA

esqui de muntanya

 Sortim de l’aparcament de Sorteny i enfilem per la vall de Rialb, primer uns 10 minuts a peu i després ja tot amb esquis, un cop passat el Refugi (dreta) , seguim cap al final de la vall, al davant tenim la canal Carnissera i la cresta que va de la Portella de Rialb al Font Blanca, nosaltres pugem amb direcció Est cap a la Portella de Rialb, aquí esquis a l’esquena i fem la cresta que acaba a  l’entrada de la canal Carnissera que es un coll molt marcat, aquí amb esquis fins al cim, de baixada tornem a l’entrada de la canal. El primer tram de canal es amb neu molt dura, a la meitat s’estreny però la neu ha millorat, i la part final ja s’aplana mes i trobem una neu pols fantàstica, tornem al camí de pujada i cap al cotxe.

                                              FOTOS