BARRE DES ÉCRINS

Alpinisme

Una altre sortida express als Alps, aquest cop anem a fer la Barre des Écrins. Sortim de l’aparcament del parc natural (aparcament molt gran), el camí està molt marcat i es veu amb facilitat, comencem a pujar i deixem a l’esquerra el trencant per anar al Glacier Noir, anem fent camí fins el refugi Glacier Blanc, que una mica abans d’arribar ja hem vist la llengua del glaciar. Una mica mes amunt, entrem al glaciar i per terreny fàcil arribem al refugi dels Écrins(s’ha de remuntar uns 150 mts des de la glacera).

A les 3:30 estem esmorzant i a les 4:15 sortim amunt, primer baixem a la gelera ens equipem i per terreny fàcil però amb moltes esquerdes anem direcció  el coll dels Ecrins,(no s’hi arriva) aquí comença la pujada forta i fent ziga-zaga i passant entre barreres de seracs guanyem metres ràpidament, quant som sota la cresta i una mica abans d’arribar a la rimaya, agafem amb diagonal direcció la Breche Lory, passem la rimaia i ja ens posem a la cresta,(no es dificil però te algun pas complicat), primer amb grampons i després sense, fem el Pic Lory (4085)i finalment la Barre des Ecrins (4106),

Camí del nord amb BTT

BTT

Prenem el tren fins a Bilbo on comencem el camí del nord fins  a Santiago en BTT. Al final canviem l’itinerari i acabem arribant pel camí anglès que ressegueix tota la costa cantàbrica.

MONT VALIÈR

Cim

Mont Valièr des de el Pont de Perosa, passant per l’estany de Clavera, la bretxa Clavera, petit Valièr, Mont Valièr i tornant per el pic de Clavera i coll de la pala Clavera,desprès d’un kilòmetre de l’aparcament, el camí s’enfila ràpidament, nosaltres trobem bastanta neu, però la passem be, un cop a la bretxa el camí no es molt marcat i te algun tram de grimpada i desgrimpada. Sortida de 1700+ i 18 km.